3 Boyutlu Yazıcı mı?

Yazıcı dendikten sonra anlaşılan, bilgasayara bağlanılan, içerisinde kartuşu olan, yazı, belge ve resimleri bizlere bir kağıt çıktısı olarak veren teknolojik aletler anlaşılıyor. Fakat benim burda bahsetmek istediğim yazıcılar anladığımız türden biraz farklı. M. Serdar Kuzuloğlu'nun şurada bahsettiği gibi. Üç boyutlu yazıcılar. Peki nedir bu üç boyutlu yazıcının işlevi?


Boyutları oldukça büyük olan bu alet sizlere istediğiniz herhangi birşeyin üç boyutlu olarak çıktısını veriyor. Mesela cep telefonunuzun arka kapağı kırıldı. Cep telefonunuzun arka kapağının şemasını 3 boyutlu yazıcıya veriyorsunuz. O'da size yepyeni bir kapak çıkartıyor. Nasıl? Süper dimi! Böylece telefonunuz için kapak sorunu çözülmüş oluyor.

Teknoloji gün geçtikçe çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Eğer bu bahsettiğim 3 boyutlu yazıcılar günlük hayatımıza girdiğinde nelerin değişeceğini artık siz düşünün...

Google 10 Yaşında


Chip Online in şuradaki haberine göre Google bugün 10'ncu yaş gününü kutluyor. Yani internet hayatımızın her alanına giren Google arama motoru fikrinin ortaya çıkmasının üzerinden 10 yıl geçmiş.

Herkesin tanıştığı gibi bende ilk Google ile arama yaparak tanıştım. Daha sonra diğer servisleriyle tanıştım. Google Mail (Gmail), Görsel arama, Blogger, Picasa,Google Maps... Son olarak da şuan henüz beta aşamasında olan Chrome ile. Tabi Google'ın servislerini tanıdıkça sevmeye başladım. Birde üstüne Google çalışma ofisinin fotoğraflarını görünce kendisine olan hayranlığım arttı.

Bu böyle devam ederken birgün blog'um Google tarafından zararlı site kategorisine sokuldu. İçerikte herhangi zararlı birşey olmamasına rağmen. Büyük olasılık bir koddan kaynaklanmıştı. Ardından uzun uğraşlar StopBadware felan derken, google bir antisempatimi kazanmayı başardı. Bu olay Google'a karşı at gözlüklerini çıkarmamı sağladı. Baktım ki Google heryerde, her alanda. Tekelleşmeye doğru son sürat gidiyor.Benim ise şiddetle karşı çıktığım birşeydir. Halen bu sebebten dolayı biraz itici gelir bana Google.

Bana göre Google'ın karşısında duran, onun için tehlike olan şirket Microsoft'un aksine Yahoo. Google Microsoft için bir tehlikeyken, Yahoo da Google'ın geleceği için tehlike oluşturuyor. Ne güzel :). Google'ın internet üzerinden yapılan arama oranının gün geçtikçe artmasına rağmen bunu söylüyorum. Yahoo aramayı ve servislerini çok fazla kullanma imakanım olmasa dahi Yahoo daha kaliteli hizmet veriyor gibime geliyor. Keşke Yahoo da Türkiyede ki kullanıcıları biraz daha önemseyip servislerine Türkçe desteği verse de, bizde başarılı bir şekilde karşılaştırma fırsatı bulsak. Yahoo mail ve my.yahoo servislerini gmail ve İGoogle dan daha başarılı buluyorum.


Google'ın kendi dünyasına geri dönelim. Google internet kullanıcıları gözünde çok prestijli bir şirket. Bunu en önemli nedeni, tüm servislerini bedava sunarken bu servislerin kaliteli, sade ve basit kullanıma sahip olmaları. Büyük başarısının arkasında yatan sebeb bu olsa gerek.

Google yıllık 16 milyar dolar kar ile Microsoft dan sonra en fazla kazanan şirket. Bu karı tamamen reklamlardan kazanıyor. İnternet reklamcılığı konusunda sektörü çağ atlattığını söylemeliyim.

Önümüzde ki uzun senelerde bu strateji ile daha birçok alana el atıp daha da büyüyecek mi göreceğiz. Benim içimden geçen Microsoft gibi tekelleşmemesi. Bakalım ilk 10 yılında internete damgasını vuran, alışkanlıklarımızı değiştiren şirket, ikinci 10 yılında internetin ve hayatımızın neresinde olacak...


Uyarlama Filmleri ve Max Payne 2008



Max Payne 2: The Fall Of Max Payne 2003 yılında çıktığında oyun dünyasında büyük yankı uyandırmıştı. Bu oyun yüzünden uykusuz geçen gecelerimi hatırlıyorum. Senaryosu, oyun içi kontrol ve hareketleri, bölüm araların da çıkan dergimsi tadında görüntü videoları Max Payne 2 yi oyunlar arasında 1 numaraya getirmişti.



** Max Payne 2: The Fall of Max Payne Trailer. Merak ediyorsanız tanıtım videosu.


Bu güne kadar oyunlardan beyaz perdeye uyarlama filmler bir türlü başarılı olamamıştır. Büyük zevkle, heyacan ile oynadığınız oyunun, filmine izlerken resmen içine etmişler diyorsunuz. Bunlardan biri Bloodrayne. İdare eder tek film Hitman.


Şimdi ise sene 2008 ve Max Payne 2008 filmine geliyoruz. İlk defa oyunun beyaz perdeye uyarlanacağını duyduğumda heyacanlanmıştım. Film 17 Ekim de vizyona giriyor.Boşrollerin de Tetikçi ve Köstebek filmlerinde oyunculuğu ile kendini sevdiren Mark Wahlberg var.

Umarım bu uyarlama filmi de diğerleri gibi tam bir fiyasko olmaz deyip Max Payne filminin fragmanı ile sizleri başbaşa bırakıyorum.


getir.net ile linkler kısaldı

getir.net ''İnternetteki kısayolunuz'' söylemiyle ortaya çıkmış, verdiğiniz linkleri kısacık hale getiren bir internet sitesi. Çok uzun linkler artık getir.net ile son bulup, yerine aklımızdan dahi tarayıcının adres çubuğuna yazabileceğimiz linkler geliyor.

Örnek verirsem bundan önceki yazımın linkini getir.net kısalttıktan sonraki hali ; http://getir.net/9qc haline dönüşüyor.

Yeni birşeyler keşfetmek beni hem sevindiriyor hemde internet ufkumun açıldığını hissetmeme sebeb oluyor. :)

Akıllı İşaretler Akıllı Örümcekler


İnternet de yeni yeni fikirler çıkmaya devam ediyor. Bunlardan biri de Akıllı örümcekler. Televizyondan alışık olduğumuz akıllı işaretler, net ortamında kendilerini örümceklere bırakıyor ve karşınız da Akıllı Örümcekler.

Genel içerik 8 , 12+ ve 18+ olarak üç grubta siteler kategorilendiriliyor. Siz de sitenizin hangi kategoriye girdiğini seçtikten sonra sitenize ekliyorsunuz.

Kanımca güzel düşünülmüş bir uygulama. Uygulamaya ilk geçenler ise internet dünyasına yön veren ''blog dünyası'' olmuş. Blog'ları seviyorum ve onlardan çok şeyler öğreniyorum...

İssuu nedir?


İssuu internet ortamında pdf dosyalarınızı paylaşmızı sağlayan bir site. Sisteme kayıt olduktan sonra istediğiniz pdf dosyalarınızı yükleyip internet üzerinden okunmasını sağlayabiliyorsunuz. Bazı dergi ve gazeteler bunu keşfedip net üzerinden pdf içeriklerini paylaşmaya başlamışlar. Gerçekten hoşuma gitti ve internet ortamın da pdf dosyaları için yeni bir dönem başlıyor sanırsam. Şuan için Türkiye den pek ilgi olmasa da ileri de bunun değişeceği aşikar. Yüklemiş olduğunuz pdf dosyalarını da sosyal ağlarda paylaşabiliyorsunuz.

İmage

Kişisel kulanım amaçlı.

Google Tarayıcı Dünyasına Crome İle Giriyor


Hayatımızın bir çok alanına girmeyi başaran Google, şimdi de Google Chrome ile birlikte bizlere internet tarayıcı alternatifi sunuyor. Google ın diğer hizmetleri gibi bu da ücretsiz. Şuan beta aşamsında olan Chrome'u Windows Xp ve Vista için buradan indirip debeyebilirsiniz.

Diğer hizmetlerin de olduğu gibi çok sade bir tasarımı ve kullanıcı dostu olduğunu söyleyebilirim. Arama konusunda ise bir yenilik hemen dikkatinizi çekiyor. Adres çubuğuna ister gitmek istediğiniz url yi, isterseniz de aramak istediğiniz kelimeyi yazabiliyorsunuz.

Hayırlı olsun daha ne diyelim.